X ten Zye Biz isimli projemiz

Koordinatörlüğünü Biiyoloji Öğretmenimiz Tülay BABADAĞ ÇEVİK'in yaptığı X ten Zye Biz isimli etwining projemizin tanıtımı

Proje hakkında

Kuşak; hemen hemen aynı yıllarda doğmuş, aynı çağın şartlarında yaşamış ve dolayısıyla birbirine benzer sorumluluklarla yükümlü olmuş kişiler topluluğuna denilmektedir.

Fakat kuşakları, insanların doğdukları zamanı baz alarak sınıflandırmak doğru olmaz. Aynı zamanda onları oluşturan topluluğun deneyimleri ve düşünceleri de kuşakları sınıflandırmak için önem arz etmektedir. Her bir kuşağın nitelikleri, değişimlerin ve önceki kuşaklardan gelen aktarımların bir sonucu olarak şekillenmektedir. Öte yandan her kuşağın hayatı algılama ve farklı iletişim tarzlarıyla mevcut yaşam biçimlerini gösteren kendine özgü özellikleri bulunmaktadır.

İnsan ; doğar,yaşar,büyür ve ölür.Dünyaya gelen her insanın kendi zamanı ve kendi çevresince istekleri , beklentileri vardır. Bu beklentiler bireyin iç ve dış özelliklerine ,çevreye , zamana , teknolojik , ekonomik , sosyal v.b. unsurlara göre değişir.
Bu projede esas kabul edilen üç ana kuşağın ne olduğu , ne yaptığı, ne istediği hem kendi kuşağına hem de

HEDEFLER

Farklı nesillerin hayata uyum sağlamaları değişiklik göstermektedir. Bu değişikliklerin temel nedenlerinden bir tanesidir kuşaklar.
Kuşaklar arası iletişim sorunlarının giderilmesi, x kuşağının hayata bakışı,yaşam tarzı,gelecek beklentisi ile z kuşağının gelecek kaygısı, yaşam tarzı, sorun çözme becerilerinin karşılaştırılması; z kuşağına x kuşağının hayatını anlatmak ve bu sayede ebeveynlerinin kendi yaşlarında yaşadıkları dünyayı anlamalarına yardımcı olmak.
en önemli hedefimiz öğrencilere kuşak çatışmasını anlatmak, farkındalık yaratmak ve kuşak çatışması ile ortaya çıkabilecek sorunların çözüm yollarını keşfetmek

ÇALIŞMA SÜRECI

Proje Ekim 2021-Nisan 2022 tarihlerinde,12-18 yaş grubu lise öğrencileri içindir.
EKİM-Ekibin kurulması. Online öğretmen tanışma toplantısı,görev dağılımı. e-Güvenlik kararların birlikte alınması. Proje planını birlikte şekillendirme. Öğretmenlere ve öğrencilere ön testlerin yapılması. Öğrencilerin veli izinleri ile kayıt edilmesi. Kod haftası etkinlikleri
KASIM Öğrencilerin afiş -logo etkinliği ve seçimi.Online öğrenci tanışma toplantısı. Proje tanıtım panosu
ARALIK- Kuşak çatışması ile ilgili etkinlikler, forum kullanma. Okul afişlerinden ortak takvim yapma.Ortak ürünlere karar verme
OCAK -Sohbet odası,forum kullanımı. Karışık okul takımları (şair, ahşap sanatçısı vb online)
ŞUBAT- Takım etkinliklerine devam
MART- ekitap, akrostiş şiir vb ürünler yapma
NİSAN son testler,proje değerlendirmesi.
e güvenliğe, yaygınlaştırmaya önem vereceğiz

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemizde yapacağımız etkinlikler sayesinde x kuşağını z kuşağına ,Z kuşağını X kuşağına tanıtmayı bekliyoruz. Ayrıca Z kuşağının , ebeveynleri ile karşılaştıkları problemlerle bahşedebilmelerini ve etkili çözüm yolları bulmaları. Gelişen teknolojik gelişmelere karşı Z kuşağının , X kuşağını bilgilendirmesini ve onlara destek olmalarını bekliyoruz. Ayrıca X kuşağı ve Z kuşağı fertlerinin empati yeteneklerinin artmasını, bu sayede birbirlerinin penceresinden bakarak , kuşak çatışmalarının önüne geçebilmeyi bekliyoruz

Yayın: 16.04.2022 - Güncelleme: 20.09.2022 11:36 - Görüntülenme: 204